Ida
Hundledarskap
Hundledarskap.se
Martin Hjerpe

Instruktör: Ida.

 

Hundar, hästar och andra djur har alltid varit en stor del av mitt liv, och det har alltid funnits hundar i vår familj och släkt. Som liten tog min familj över en Kavalier King Charles Spaniel. Efter det hade vi en Border Collie/Golden Retriever blandning.

 

När jag träffade min man hade han precis fått hem världens busigaste Dobermannhanne, Ares. Vilket yrväder! Mycket jobb, men idag kan man inte önska sig en snällare "dobbis". När jag fick hem min första alldeles egna "fralla" Tyke, hade jag bokat in mig på Grundkursen hos Martin men fick snabbt tacka nej. Tyvärr visade det sig att han hade ett växande hjärta och han fick somna in endast 7 månader gammal. En stor sorg! 2013 fick jag hem min gentleman James Bond, också Fransk Bulldog. Bond bara älskar sin "storebrorsa", ibland kanske lite mycket i Ares mening.

 

När Bond var 6 mån började jag med Grundkursen hos Martin och det kändes så logiskt redan efter första dagen. Anledningen till att jag började hos Martin var dels för att jag hört mycket gott om Hjerpes, dels för att motbevisa min man, som inte trodde på en filosofi utan godis som motivation. Jag tror jag uppnådde målet då han sa: "nästa hund vi skaffar får vi börja med 'din' filosofi". Jag är så glad att jag började med denna filosofi. Jag har fått en så fin relation med hundarna. Och det är något jag önskar att alla ska uppnå med sin hund.

 

Efter att jag gått med Bond så gick jag även en Grundkurs hos Martin med Ares, vilket var helt nytt för honom då han är tränad för att tävla i Bruks. Det gick så klart strålande och efter kursen så frågade Martin frågade mig om jag ville börja som elev hos honom. Självklart sa jag JA och började i februari 2014 och var färdig 2016.