Tim

Instruktörselev: Tim

 

Det hela började med min farmor och farfars hund Loffe, en svart jaktlabrador. En mat- och badtokig vovve utöver det vanliga. Vi växte upp tillsammans och umgicks dagarna till enda under somrarna. Loffe var mer i vattnet än på land. Det var knappt upp på bryggan innan han dök (huvud först!) för att ner på botten och hämta allt möjligt. Loffe lärde mig till och med att simma. 

 

Med all kärlek och oförglömliga minnen av många fyrbenta familjemedlemmar genom åren var det bara en tidsfråga innan en egen. Och en andra och en tredje. Alla lika runda och fyllda av personlighet att det inte går att föreställa sig ett liv utan. 

 

Som i alla relationer man bryr sig om vill man göra det bästa, men man ser inte alltid öga till öga. Med de första två funkade det hyfsat att gå på känn och experimentera sig bra; brukshundskurser lockade aldrig riktigt. Men med den tredje så visste vi extern kunskap behövde förvärvas. 

 

Hösten 2018 gick jag grundkursen med egen vovve och strax därpå blev jag frågad av Martin om jag ville börja som elev. Det kändes som en möjlighet jag inte hade råd att tacka nej till. Med kursen bakom sig hade jag ju rättså bra koll hundar, men på människor... Oj, här var något att bita i. 

 

Bergets topp är än dold. Nu är det bara att börja klättra.


Vi ses

Tim.