Jimmy

Instruktör: Jimmy.

 

I familjen har vi alltid haft hundar. Bland annat Schäfers och Golden retriever.  

 

2010 började hundlivet på riktigt för mig, det var året jag skaffade min första egna hund och utbildade mig till Väktarhundförare. Detta jobbade jag med fram till 2014.

 

Mellan 2010 och fram 2017 har jag följt upp med diverse utbildningar inom bla hundmentalitet. Jag hjälper även till på Djurhemmet i Aggarp så mycket tiden tillåter, kan inte tänka mig en dag utan hund.

 

Jag har nu jaktlabben Nemo. Han föddes våren 2017. Trodde att jag skulle få det ”enkelt” med denna ras, men jag har verkligen fått gräva djupt i mina kunskaper för att ”tämja” denna egensinniga och envisa kille!!!

 

När jag träffade Martin så upptäckte jag att där fanns en del i ”hunderiet” som saknades för mig. Bla det ledarskap som man vill ha med en familjehund, ledarskapet med en tjänstehund är ju annorlunda. 

Och tur för mig är Martin väldigt kunnig på just detta och en ny resa tog fart. Jag fick möjligheten att börja som elev på Hjerpe´s hundägarskola och jag tog den direkt, detta var precis det jag ville!

 

Efter 2 år så var jag "färdig" (säger Martin), men jag känner att jag har mycket kvar att lära i hur man bygger en bra relation mellan hund och förare. Varje ekipage är ju unikt. Hur hunden fungerar vet jag, så nu skall jag bara finslipa hur ni människor fungerar i olika situationer.