Martin Hjerpe

Huvudinstruktör: Martin Hjerpe.

 

Mitt intresse för hundar har alltid varit stort, men började lite fel med av att jag blev biten av en tax. Detta för att jag inte kunde förstå signalerna hunden sände ut. Hjälpen att förstå kom genom en släkting som hade kennel och vår första hund kom in i familjen när jag var i 10 års åldern.

 

Min karriär inom hundhållning började jag hos på Vardagskoll i Vellinge/Håslöv 2005. Här var vi grupper om ca 18 deltagare med allt från lilla mjuka rottisvalpen till tuffa blandrasen. Min instruktörsutbildning uppgick till 360 svettiga timmar i praktik och teori under 2 år. Under min utbildning fick jag en nära relation till ca 100 ekipage som alla hade olika utgångsläge.

 

Vardagskoll öppnade dörrarna till Hundägarskolan i Veberöd där jag började min utbildning 2007. Min utbildning innefattade ca 650 timmar under 2 år. Där fick jag jobba med närmare 700 ekipage.

 

2009 startade jag min egen verksamhet och har till dags datum (jan 2024) utbildat över 3000 ekipage.

 

Jag har ha haft över 2000 st Privatlektioner (jan 2024) med ekipage som av olika anledningar vill ha hjälp på hemmaplan. "Boot camp" i mitt hem för stökiga, rädda och "vilda" hundar har varit en viktig del i påfyllnaden av erfarenhetsbanken.

 

Pensionatverksamheten ger hela tiden nya erfarenheter. Hundarna bor inne i huset (över 120 olika fram till jan 2024) så jag får se "hela" hunden under en period. Min förmåga att "läsa" vovvarna som kommer hit för boende börjar bli i det närmaste felfri. Detta är så klart en kunskap som är ovärderlig när jag "läser" vovvarna på kurser och privatlektioner.

 

Utbildningar och diplom i all ära, MEN det är bara erfarenhet och bra resultat som betyder något för mina kunder i slutänden.

 

Jag ger 100% för att uppnå det resultat som önskas och eftersträvas i varje ekipage.

 

Min uppgift som instruktör är att få varje förare att förstå vad just deras hund har för behov av tex förarstöd och ledarskap. Om jag inte lyckas förmedla till föraren vad som händer så kan det inte bli en förändring i relationen, så kravet på mig är stort.

Martin Hjerpe
Martin Hjerpe

                     Eddie. RIP 2/12-19