Vår filosofi.

Vår filosofi.


Jag har aldrig förstått vad folk menar med "hårda" eller "mjuka" metoder. Vi jobbar med varje ekipage utefter sina egna förutsättningar. Individuellt anpassad träning! Ålder och ras är inte det primära, utan hundens mentalitet.


​Vi jobbar inte med godis. Godiset har ett fixt värde, så fort retningarna (tex hundmöten/besökare/kaniner) överstiger värdet av godiset, så bryr sig hunden inte om godiset/era regler. Ledarskapet kan du däremot sätta högre än alla uppkomna retningar. Ledarskapet bygger på kärlek, motivation och krav.

Vi "köper" inte våra barns uppförande, varför "köpa" hundens? Vi uppfostrar barnen, varför inte uppfostra hunden? Vi ignorerar/avleder inte barnens oönskade beteenden, varför göra detta med hunden? Godis används i momentträning, tex lydnadsträning/agility/cirkuskonster, inte i vardagssituationer.


​De flesta av våra kunder är vanliga hundar och ägare. Den goaste labbetiken behöver också Ledarskap.


​Kursen går ut på att det är du som förare som skall lära dig att träna din hund. Det är inte vi som instruktörer som gör jobbet åt dig. Det är upp till dig hur långt du kommer i relationen med din vovve, beroende på hur hårt du jobbar.


​Vi utbildar dig, inte hunden. Detta är en ledarskapsutbildning som bygger på att du är beredd att ändra/förbättra din relation till vovven. Är du inte beredd att göra denna "resa" så är detta troligen inte rätt utbildning för dig.


Om ni har en hund som är "helt vild" när ni får besökare eller vill hälsa på allt och alla på runderna, och ni inte vill ha det på det sättet så är det bara ledarskap som kan få slut på det irritations momentet.


Våra hundar får både vara i soffan och sängen, för det är vad vi vill. Vi lägger inte värderingar i vad ni har för regler, men om ni har regler som hunden inte vill följa, så är det bara värdet av ert ledarskap som får vovven att lyssna och respektera hur ni vill ha det.


​Den rätta relationen uppkommer när ni förstår varandra och jobbar med positivitet och kärlek, men i bakgrunden finns krav och regler från dig som ledare.


​Om hunden vill kaxa mot en annan hund, dra i koppel i hundmöten, springa efter löptiken eller jaga kaninen så finns det inte en köttbulle eller klicker i hela världen som kan få den att bestående och långsiktigt, upphöra med att trotsa ditt krav. Här är det bara en rätt ställd relation mellan hund och förare som fungerar.


​Kärlek och motivation är bränslet i motorn på hunden. Regler är bromsen. Vi vill gärna ha en hund med mycket motor och en rolig motor, men om vi som förare inte har bromsar (ledarskap) så går det ofta tokigt.


Hunden är ett flockdjur. I varje flock så måste det finnas ledarskap, om du inte tar den rollen så tar hunden den. Detta resulterar i alla möjliga oönskade beteenden.


För att få rätt relation mellan hund och förare måste man kunna läsa och förstå sin hund.


Börjar man livet med hunden på rätt sätt så blir det ofta bra, men har relationen blivit fel så måste föraren ändra sitt sätt mot hunden. Hunden kommer inte att upphöra med sina oönskade beteenden av sig själv.

 

Vi jobbar varken med sele eller metall länkar (sk stryphalsband). När ni har rätt relation så bogserar er hund inte runt er, och då behövs inte dessa "tvångsmedel".


Det mesta jobbet gör du hemma. Du måste jobba en stund varje dag, speciellt under de den tid som kursen varar.


Vi lär dig att bli den ledare din hund behöver för att både hunden och ni skall bli lyckliga. När du har ledarrollen så försvinner många irritationsmoment och du kan ge din hund ännu mer kärlek.


Vår motivation att jobba med ledarskap är att få en bra relation mellan hund och förare. Detta för att kunna ge och få ännu mer kärlek i relationen med vovven.