Kursvärderingar.

Kursvärdering.

 

Här får du gärna fylla i dina synpunkter hur du upplever oss och vår verksamhet.

 

Härmed hjälper du oss att bli bättre och ger blivande kunder ett möjlighet att få en uppfattning av vår verksamhet.

 

Nedan pressenteras ett gäng av våra Kursvärderingar. Genom åren har vi fårr in ca 300 fantastiska omdömmen. Tyvärr blev sidan långsam när alla redovisades,

 
 
 

Hej Martin!
Vi, dvs lagotto Moa idag 11 år/ min man och jag Åsa, fick ovärderlig hjälp av dig för ca 11 år sedan. Dels gick vi på kurs hos dig men du var även hemma hos oss i Lund för att vägleda oss. Det var inte alltid så lätt, men det är ju inte livet alltid och rak kommunikation uppskattar vi. Resultatet har blivit en fantastisk hund och trygga hundägare. Jag tror faktiskt inte vi klarat ut valp tiden om vi inte fått din hjälp.
I vår kontakt med andra hundägare har vi varmt rekommenderat dig.
Senast idag pratade vi om dig då vi var på besök hos veterinär Erik Mörne.

Så Martin…äntligen blev jag färdig att skriva till dig… åter igen, tusen tack för att vi fått ta del av dina kunskaper för att få ett fantastiskt liv med hund.

Allt gott!
Åsa


Hej. Jag vill bara skriva och tacka jättemycket för kurserna. Nu har poletten äntligen trillat ner ordentligt här. Nu kan Tyra gå i slappt koppel vid hundmöten och även gå och lägga sig efter lek med kompishundar på befallning trots att hundarna är kvar. Vi kan fika i lugn och ro med våra hundar liggande vid våra fötter och jag är nu stolt över mig och Tyra. Allt detta är nu möjligt tack vare dig, ditt tålamod och instruktioner.

Med vänliga sommarhälsningar

Martina och Tyra


Hej!
Jag tänkte bara skicka en positiv återkoppling, kan ju vara kul att få.
Förra veckan fick Mando CK och excellent på en exteriörbedömning. Detta var oerhört roligt och Mandos uppfödare Ingrid var så glad och berömde oss mycket. Men saken är den att utan din rådgivning och utbildning hade detta aldrig skett.
Så än en gång tack för allt!
M v h Angela


Hej Martin!

Nu har det gått flera år sen ni var hemma hos oss på en privatlektion. Vår gamla ”hittehund” en Jackrusseltik som vi fick som 10-åring skällde på allt och alla som kom hem till oss, gjorde utfall mot dammsugaren och vi ville göra ett försök att lära oss nån strategi för att få det att funka bättre.
Något måste ha fastnat!! För även om jag förvisso måste ha keps på huvudet när jag dammsuger, så är det idag inga som helst problem!
Den där privatlektionen var början på något för oss - vem sa att man inte kunde lära gamla hundar sitta?! Hunden är nu förvisso 13 år och har massor av egenheter, precis som vi, men visst kan hon lära sig saker!
Vi har nyss firat jul med 17 gäster inklusive jultomte som bultat på dörren och små livliga barn, inte helt utan skall, men bara några få korta stunder! Otroligt!! Vi kan dammsuga, vi kan ta med hunden hem till vänner som också har hundar - saker som var väldigt påfrestande innan. Skall kan hon ge ifrån sig när det knackar på dörren, men då sittande i sin korg. Vi jobbar vidare med det!
Tänk att en så liten grej som en stund med en erfaren och superpedagogisk människa kan göra sån skillnad!

Så, tre år senare: TACK!

Mvh MalinJag började med en privatlektion och har sedan gått grundkurs och påbyggnad. Jag kan varmt rekommendera Hjerpes! Så mycket, som hjälper mig varje dag i relationen med mina fyrbenta vänner, jag fått lära mig av Martin och Sara! Ni inspirerar verkligen med ert engagemang och visar att ”allt” är möjligt.

Liselotte GrantHej Martin,

Som ny hundägare och med noll erfarenhet av valpar var privatlektionen med dig ovärderlig! Det finns så mycket information på YouTube och internet, men det INGEN kan lära ut på det enkla och tydliga sättet du gjorde på vår lektion var just LEDARSKAP. Vem som helst kan lära hunden cirkustrick, men sann ledarskap, om man inte har det i sig spontant (vilket jag inte har) har inte YouTube kunnat lära mig.

Redan samma natt har vår piraya till valp helt slutat att bitas med hjälp av dina enkla metoder som bara handlar om ledarskap med hjälp av krav, kärlek och motivation!

Tack och på återseende! Ser fram emot valpkursen om några månader.


Kramar från Tess, Greger och Kenza vår älskade lilla labradoodle
Hej Martin o gänget!


Vill bara tacka så otroligt mycket för det ni gör för oss hundägare. Har gått flera kurser hos er med olika hundar men framförallt med vår rottis Bella.
Det är tack vare er och de "verktyg" vi fått på kurserna som vi känner att vi verkligen klarar av henne även i de stunderna hon har "utmanat" oss. Det är en förmån att få gå hos er o få all denna kunskap som behövs för att bli en bra ledare och hundägare. Så återigen tusen tack till er, ni är guld värda!
Kramar från Lina o BellaHej Martin!


Mabel och framförallt jag har varit på en bra förändringsresa hos dig. Cyrlyn Mabel, som är omplacerad två gånger, kunde varken gå vettigt i koppel eller hoppa in i bilen själv samt hade några andra konstigheter.


Men vilken förändring som har skett under grundkursen! Både jag och Mabel är mer harmoniska, speciellt tillsammans och fungerar bra tillsamman och tillsammans med resten av familjen. .


Jag borde ju kunna fixa detta utan din hjälp då jag har gått hos dig med en annan Curly tidigare. Men jag behövde verkligen höra och se dig "in action" för att kunna få en välfungerande hund av Mabel. Och där är vi redan! Nu ska vi bara ta det en nivå till!

Tack för hjälpen!
Hej Martin!

Tack för privatlektionen!!, Ser en tydlig förändring hos Frasse och jag känner mig själv annorlunda. Idag är första gången på månader som jag rastat honom på egen hand. Mycket träning inne som har gått bra. I morse satte jag ribban på tok för högt och gick med honom till parken, insåg snabbt att det skulle bli för svårt att ta ett helt varv där (kaniner, hundar, människor) så vi tog en lite "enklare" runda. Senare gick vi en runda som gick fint utan attacker och drag.

Har tränat på att ta tillbaka tuggebenet från honom utan att förlora kroppsdelar och det gick utan tjafs. Frasse är mycket lugnare, nästan som att han blivit utbytt. Han hoppade tom in i bilen! Vems hund är detta???


Tusen tack Martin.
  • Hej Martin. Vi ägare till en 12 veckors eurasiervalp och vi har fått (oväntat) problem. Vi har haft 2 bernersennenhundar tidigare och inte haft några problem. Men hunden är väldigt aggressiv mot oss och det visar sig på kvällarna vid 7-8 tiden. Han börjar med att vara busig (övertrött?) och fortsätter med att bita i allt som är strängt förbjudet. När vi då tar honom från angreppsmålet och försöker sysselsätta honom med något annat riktigt anfaller han oss. Han anfaller oss med mord i blick och han biter hårt och vi kan inte få honom lugn igen. Ju längre han håller på desto aggressivare blir han. Innan det hela går för långt behöver vi hjälp fortast möjligt.

 

  • Hej. Hur går det efter Privatlrktionen, ser ni någon förändring i er relation?

  • Hej igen Martin
    Det är en klar förändring! Han har blivit mer gosig och inte så på. Nu är han mer som en ”vanlig” valp. Skönt! Du gjorde underverk med honom! Tack!Hej. Vi har precis avslutat grundkursen med vår golden Charlie. Hela familjen är jättenöjda med den utveckling både vi och Charlie har genomgått. Enkla och tydliga instruktioner, direkt feed-back när man inte riktigt är med, konstant uppmärksamhet från instruktörerna och en bra stämning. Vi har lärt oss hur vi ska uppföra oss mot varandra framöver och jag går med Charlie okopplad på de vanliga rundorna numera, (alltid beredd om det kommer en fara naturligtvis). Vi är knappast färdiga men vi har tagit ett jättekliv på bara 9 veckor, stort tack !
Hälsningar UlfHej! Så imponerad jag blev igår!!! Vi har länge sett skylten hjerpes hundägarskola och undrar hur den verksamheten fungerade och igår såg vi att ni hade kurs så nyfikna blev vi och åkte dit!!
VÄLDIGT IMPONERAD nästan 20 hundar på samma plan och så kontrollerat!!!
Roligt att du hade mikrofon så att alla kunde höra dina tankar m.m
Du tänker så himla rätt i din relation med hundarna och förklarade det så bra för dina elever!
Jag går ofta på järavallen med våra hundar och möter ofta hundar som inte har relation med sin förare utan någon dom bara släpar runt på!! MEN NU VET JAG.... jag kommer lätt att rekommendera dig nästa gång jag möter dom!!!
Du tillför verkligen för hundägarna och jag önskar dig all lycka till framöver
Ha en fantastisk dag
MadeleineVi är så tacksamma för drop in! Roligt och bra både för Sam o mig att repetera och träffa andra hundar!
Vi återkommer en annan gång!
MVH Eva o Sam!❤️


Jag och Jax har nyligen avslutat grundkursen, det var en bra och annorlunda kurs ( har mest gått kurser på brukshundklubben med mina hundar), och ett helt annat tänk, nyttigt för matte. Jag har redan rekommenderat några vänner att prova en av era kurser. Tack!/ Bisse o Jax.

 

 

Har nyligen avslutat grundkursen hos Hjerpes och kan varmt rekommendera denna utbildning. Idag känner jag mig säkrare vad det gäller att läsa av min hund och lättare förstå hur jag skall göra i de lägen som tidigare varit så frustrerande. Martin med sina assistenter Emy och Sara gör ett kanonjobb med oss som hundägare, vilket inte alltid är så lätt;)

Den filosofi som Hjerpes Hundägarskola har och lär ut fungerar och gör livet med vår älskade vovve så mycket bättre och lättare nu när vi gör "rätt". Nu är det upp till oss som hundägare att fortsätta på samma sätt med kärlek & krav som viktigaste ingrediensen.

Stort stort TACK för all hjälp, och ser fram emot fortsättnigskursen/ Carina & Chabo

 

 

Hej, efter nio veckor har vi nu avslutat grundkursen med vår hund Kochi. Jag/vi är så himla nöjda med Martins filosofi och den hjälp vi har fått från han och hans team. Otroligt nyttigt att både köra praktiska övningar och teori vid varje kurstillfällen. Redskapen och tipsen som vi tar med oss är ovärderliga för oss i vår fortsatta relation till vår hund. Speciellt eftersom alla redskap och tips är helt individ anpassat. Rekommenderar starkt ALLA gamla som nyblivna hundägare att gå en kurs hos Martin! Stort tack/ Johanna, Philip o Kochi

 

 

Hej. Har precis avslutat grundkursen med vår 7 månaders bedlington Tony och vi är mer än nöjda.

Martin och hans team är så duktiga och har gett mig/oss som hundägare både goda redskap och tips.

En grundfilosofi som tar avstamp i relationen med mellan hund och människa men med varje ekipage's

unika förutsättningar som utgångsläge. Hoppas på fortsättningskurs i vår! :-) Anna och Tony.

 

 

Hej Martin. Stort Tack för vad du och tjejerna gjort för mig med Zagir.Jag är supernöjd med kursen.

Jag har fått en annan, trevligare lugnare hund. Den kvällen jag fick stanna kvar en

stund efteråt gjorde nog så att det vände lite för mig och polletten började

trilla ner. Det betydde allt. Jag var totalt uppgiven och gråtfärdig innan.

Funderade verkligen på att lämna tillbaka henne till uppfödaren… Jag var

inte redo för en ny hund. Sörjde( och gör fortfarande) min gamla hund.. Men gav

vika för min man och son som ville ha ny valp. När vi fick hem ett konstant

bitande, överaktivt ”monster” som slet och bet i alla och allt…som man inte

fick kontakt med så brast det efter några veckor. När min man och son inte

heller hjälpte till att fostra och träna henne kändes det hopplöst. Jag började

leta kurs och hittade dig. Mia.

 

 

Hej Martin, Många år har gått, så det är väl inte säkert att du kommer ihåg mig.

Tussan är en mönsterhund!! Och detta har du förmodligen all kred för, tiderna

var svåra i vår familj när hon kom och hon kunde tyvärr inte få den

uppmärksamhet som hon borde.

Trots detta är det +AAA i uppförande och lydnad! Allt detta ger jag faktiskt dig!

Tja, ville inget mer än att berätta att du hjälpt ytterligare en hundägare till att få superhund!????????

//Sverre

 

 

 

Tack. Grundkursen vi gick var verkligen bra och utmanande. Jag fick lära mig

mycket nytt och fått bättre självkänsla och självförtroende i mitt

hundägarskap. Det var en bra blandning med teori och praktik som hängde

ihop bra. Speciellt bra var den personliga återkopplingen och så

värdefull. Både den som skedde under praktik men även under teori. Jag

har upplevt att det blivit bättre med hundpromenaderna runt kvarteret

(som Hedda anser är sitt) och att det inte är så många gånger nu som

Hedda far ut mot andra hundar, framförallt sin antagonist. Det

förekommer dock återfall. Då är det bara att börja om och göra rätt

igen. Stort tack och kram från Hedda och Jeanette

 

 

 

Stort tack för en superbra kurs! Väldigt bra med praktik och teori - lärt mig

så mycket nytt! Är djupt imponerad av att det är möjligt att pressa in

så många olika vovvar i samma hage och att de sköter sig så förträffligt

och lyssnar på hussar & mattar trots allt annat spännande! Så stort

tack till er alla fyra som gör dessa utmanande träningstillfällen

möjliga! Ni lyckas med att både möta oss som individer men också som

grupp vilket gör att vi även kan lära av varandra! Johanna & Neo

 

 

 

Hej Martin.Vill uppdatera dig om framstegen. Akke har landat i att vi

bestämmer, men han tar ändå en oreflekterad "cigg" då och då av gammal

vana. Han har dock blivit mycket lugnare när vi är ute, är mer

avslappnad och kan acceptera att vi inte alltid vill leka när han kommer

med leksaken. Det märks att han saknat ledarskap! Vi hade några riktigt

fina möten som fick mig helt förbluffad. Det var två stora hundar några

meter bort, en stor hund som kom gåendes från andra hållet. Akke

tittade på de två som stod där och började spänna sig. Jag rättar honom

varav han tar släpper ut en suck och släpper hundarna med blicken och

fokus. Jag berömmer och Akke tittar på hundarna igen. Sen lägger han sig

ner. Det är nu den tredje hunden kommer gående. Akke tittar på den,

ignorerar den. lägger sig på sidan och tar det lugnt. Massa kärlek fick

han då! Det var häftigt att se en så avslappnad hund när han varit så

spänd innan! Tack! Varma hälsningar Sammy

 

 

 

Tack Martin, Emy, Jimmy och Maria! Proffsiga och engagerade ger ni handfasta råd på ett lättsamt sätt.

Ni ser varje individ, varje ekipage, och guidar oss utefter varje ekipages

individuella behov. Hos er får man både filosofin och det praktiska och

går ifrån kursen som en klokare människa och bättre hundägare som

tydligare ser hundens behov när det gäller krav och kärlek. Rekommenderar er varmt!

Skön sommar till er alla!!! //Sophie och Gösta

 

 

 

Hej Martin! Vi vill tacka dej för att vi med hjälp av dina metoder fick så god tilltro

till vår relation till Chilli. Vi har nu haft vår första dag på

fjället, en 5 timmars vandring, och Chilli kunde gå fri hela vandringen.

Vilken lycka! Önskar dej en skön sommar! Varma hälsningar Linda, Göran och Chilli

 

 

 

Hej. Vi är glada, att vi kom med som reserv på grundkursen. Missade första

gången, men Martin tog sig tid, att informera oss dagen innan så vi blev

lite förberedda. Vi upplevde både det praktiska och teoretiska, som var

väldigt nyttigt. Nu har jag efter mycket träning fått Zita , att sitta

kvar, när jag går ifrån henne. Tyvärr drar hon fortfarande i koppel. Jag

försöker att träna henne två ggr per dag i koppel och hoppas, att hon

till slut kan gå utan, att dra i kopplet. Ann-Christin Jan

 

 

 

Idag var Lilly med mig på jobbet en stund. Sa till mina kollegor att inte

klappa henne direkt och de lydde! ;) Lilly var så duktig - följde med

mig överallt, la sig på kudden när jag bad henne (men hade lite svårt

att ligga kvar när jag gick iväg, men det vet vi ju), morrade inte när

det ringde på dörren och lät mina kollegor klappa henne. Det slutade med

att en kollega frågade chefen om inte Lilly kunde få komma varje dag

och bli kontorets maskot. :D Vi kämpar på med hundmöten och det går

bättre och bättre. Istället för att få rabies/utbrott morrar hon bara

lite grann eller inte alls. :D Tack för alla verktyg, Martin mfl.

Med vänlig hälsning Annie

 

 

 

Hej! Härligt uppleva ert engagemang och att ni verkligen brinner för jobbet! Martins

tydliga och lättsamma demonstrationer av hundar och hundägare är lätt

att komma ihåg och ta till sig! Haft stor nytta av teorin, att lära sig

hur man skall tänka vid hundens olika beteende. Har också fått ta till

oss, att om det inte funkar beror det alltid på oss, aldrig hunden! :)

Tack, fina Jimmy, Maria och Emy som tränat oss, som till stora delar fått privatundervisning!

Vår unga Delisia hade nog tyckt, att när vi nu träffades så många trevliga

hundar och människor, så kunde vi haft lite mer party och mindre

träning!:) Nu skall vi fortsätta jobba på, så tror vi det blir riktigt bra!

Vänliga hälsningar Anita och världens finaste Delisia!

 

 

 

Stort tack för allt ert slit med att få mig till en bättre ledare till

Samson!Jag har lärt mig otroligt mycket och sugit åt mig all feedback

jag fått av er. Jag har utvecklats massor i mitt ledarska och känner att

kontakten med Samson bara blivit bättre. Jag trodde aldrig i min

livligaste fantasi att jag kunde ha honom lös och bada i havet med

honom...eller att han skulle kunna gå lös runtomkring oss och stanna

kvar där samt lyssna på när vi kallar. Helt fantastiskt. Jag är så

nöjd!Vi kommer fortsätta träna hemma enligt er filosofi och även anmäla

oss till repetitionskurs till hösten!Stort tack till er alla

instruktörer!!! Cecilia

 

 

 

 

När vi kom till första kurstillfället skällde min hund konstant och jag

kände att jag tagit mig vatten över huvudet med denna hund...men under

kursens gång skedde en fantastisk förändring i vår relation och vid

sista tillfället gick han löst hela tiden, var uppmärksam på mig,

skällde inte och var en ren glädje att arbeta med. Under kursen har jag

lärt mig oerhört mycket, fått individanpassad träning och framförallt

haft fantastistk roligt! Relationen till min hund var tidigare

kärleksfull men den innehöll även mycket frustration. Idag har vi fått

en härlig relation som är ännu mer kärleksfull, glädefylld och som

bygger på respekt. Så ett stort tack till Martin, Jimmy, Emy och Maria

för den här kursen som verkligen varit guld värd för vår relation! Vi

ses på fortsättningskursen i höst! Mvh Erika och Kelvin

 

 

 

Ett stort tack till Martin, Jimmy, Maria m fl för all hjälp med min busiga

hund som bara gav mig fingret hela tiden. Nu har jag äntligen lärt mig

att ställa krav på honom så att jag kan ge honom all den kärlek han

förtjänar när han gör rätt.Kurserna är roliga och utmanande med övningar som man inte kan föreställa sig

att man kan klara av men så plötsligt funkar det. Efter ett pass är i

alla fall jag helt slut. Vi har mycket kvar att jobba med men vi är på rätt väg och vi kommer tillbaka.

Kram från Ann-Charlotte och Anton

 

 

 

 

Hej Martin, Ida och Maria!

Det var välbekant och roligt att få möjligheten att återvända efter några

år! Även den här gången med en virrig och halvt förskräckt pudel, men nu

blandad med nyfikenhet och vilja att ha lite kul på plan! Allt går inte

i arv- lite mer modig än sin mamma! Förutsättningarna var annorlunda eftersom vi bara är extrafamilj och Kaly bara bor hos

oss då och då. Jag tycker ändå att vi båda fick ett grepp över hur vi

möts när hon bor hos oss och att vi är överens om det. Med vetskapen om

hur Asta "eftermognade" efter vår kurs och den hund hon har blivit med

de kunskaper jag den gången fick, känner jag mig trygg som ledare även

för Kaly. Så tack än en gång för er entusiasm och tro på att lyckas. Den

följer med länge, tro mig! Den dagen Kaly kommer till oss för gott kommer vi tillbaka!

Kram och voff från Kari o Kaly

 

 

 

Tack för denna fantastiska kurs!

Vi fick hem vår Kungspudel vid ungefär tre månaders ålder från kenneln. I

början, innan han hade bott in sig hos oss, var han väldigt lydig och

enkel att ha att göra med. Strax innan kursen började så kände han sig

mer hemma och hans självförtroende ökade markant, så till den milda grad

att vi inte hann med. På första kurstillfället kände vi inte alls igen

pajasen som hängde, drog och skällde längst ut i kopplet. Tack vare

teori, praktik och väldigt professionella tips från Martin och

instruktörsteamet så känner vi efter kursen nu igen den lilla godingen

vi fick hem från kenneln. Vi är mycket nöjda och rekommenderar varmt

Hjerpes! Tack från Amie, Björn, Clara, Dominic och så naturligtvis ett stort voff från Santos!

 

 

 

 

Tack Martin och dina instruktörer för en superbra kurs. Trodde faktiskt inte

man kunde lära sig så mycket på så kort tid, men ni gav oss verktyg så

nu är det bara upp till oss att använda dessa även i fortsättningen. Ser

fram emot flera kurser. Jag tycker bara det är kul nu att gå på promenader med Bilbo utan att han drar hela tiden ;)

Teorilektionen gav så mycket mer än vad jag hade förväntat mig. Ska absolut rekommendera er till andra.

Tack för denna gång / Bilbo, Carina & Sofia

 

 

 

 

En riktigt bra utbildning! Det har varit SÅ roligt och SÅ lärorikt. Martin

och övriga ledare har gjort ett fantastiskt jobb. Ni är så uppmärksamma

och lyhörda, det är en fantastisk möjlighet att kunna få individuell

hjälp när man behöver det. Har fått många redskap att arbeta vidare med

men är ändå så glad att det finns flera utbildningar och ser fram emot

kommande kurser! Varmt tack till er alla! Gertrud och Aslan

 

 

 

Tack Martin och dina fina medarbetare för en jättebra kurs för oss

hundägare. Man blir så peppad att jobba och kämpa. Jag hade inte riktigt

fattat att det beror så mycket på mig som hundägare hur min hund uppför

sig. Nu har vi fått verktyg att jobba med och det ska vi verkligen

göra, och det har gått framåt en hel del. Det lät inte så roligt med en

timmes teori varje gång men teorilektionerna var lärorika och så roliga

för du Martin är en riktig underhållare med stor kunskap och erfarenhet

av hundar. Det kändes som du hade svar på alla frågor. Det är också

värdefullt att få höra om andra hundägares problem och erfarenheter.

Stort tack från Anne och Viris

 

 

 

Väldigt trevlig kurs, ger en verkligen de verktyg man behöver, sen hur mycket

av varje som man bör använda är upp till dig själv. Ovärderlig hjälp av

Hjerpes elever, som hela tiden är där o följer upp, tipsar, bekräftar

osv.. Rekommenderar alla att gå denna kurs för en relation till sin hund

som man sen kan njuta hela livet av! Teori-lektionen var minst lika

värdefull, kommer bli mindre skratt nu på tisdagar utan Hjerpes tokiga

humor..=) Tack och Vov! //Anna & Robbie

 

 

 

Världens bästa, roligaste och lärorikaste kurs vi har gått på! Jag har lärt mig mycket och delat med mig till Sam!

Tack för denna tiden! Vi saknar er! Eva och Sam!

 

 

 

Hej Martin, Först och främst vill både jag och min sambo Louise tacka dig för att du

kunde komma förbi. Din pedagogik och ditt sätt var bara helt

fantastiskt! Jag hade nog inte trott på en sådan förändring ifall jag inte fått se det.

Vi har jobbat vidare med det du visade oss och vi tycker att det funkar

väldigt bra. Vi håller på att komma överens om hur vi ska göra så vi inte får Gizmo konfunderad med sätt och ljud för att jobba med detta.

Att det kan vara sån skillnad på hundkurs och hundkurs…Vi ses på kursen!! Hans

 

 

 

Bättre sent än aldrig - grundkurs med två pensionärer, matte och hund. Lära

gamla hundar sitta-det går faktiskt. Vi har lärt oss väldigt mycket,

både hunden och jag tack vare Martin och hans medhjälpare. Lika lyhörd

mot mig som mot Martin & Co är han dock inte. Den magin har jag

inte, men jag har fått verktygen och tränar att använda dem. Våra

promenader har blivit mycket lugnare, inte så mycket drag och mindre

skällande på vissa andra hundar. Jag har dessutom lärt mig att även

hängande öron hos en hund signalerar väldigt mycket, vilket jag aldrig

insett före kursen. Nu observerar jag på ett annat sätt än tidigare.

Elva onsdagar har vi gått kurs. Den tolfte onsdagen gick vi en promenad

ungefär samma tid som vi brukade åka till kursen. Pluto ville inte gå

utan gick till bilen och verkade inte förstå att vi inte skulle åka bil.

Han ville nog på kurs. Det var förstås bara något jag fick för mig, men

kurstillfällena, att träffa en massa andra hundar och deras ägare, var

väldigt stimulerande för oss båda. Tack så mycket för en givande kurs

som jag verkligen kan rekommendera. Siv och Pluto

 

 

 

 

Hej på er alla !! Vill tacka för grundkurs o privatlektioner, och allas tålamod med oss :-)

Harley har fattat nu e det "bara" mitt invanda beteende som ska bort. (Kan va svårare)

Men åter igen tack för bra upplägg o mycket hjälp under lektionerna. Nu har vi verktygen att gå vidare.

Vi SKA klara detta!! Carina & Harley

 

 

 

Martin med team! Ni har med entusiasm och pedagogik visat oss hundägare hur vi

kan kommunicera med våra hundar. Och att det fungerar visar ni när ni

tar kopplet och hunden reagerar som ni säger att den ska. Så det är

uppenbart att ni förstår hur hundarna fungerar!

Tack för 9 intressanta och roliga tillfällen. Nu väntar en kort paus och

sedan hoppas vi att vi kan komma tillbaka. För både jag och Lisa lärde

oss massor! Per med Lisa

 

 

 

Tack för nio fantastiskt roliga och lärorika veckor.

Nu har vi fått våra " nycklar" för att kunna fortsätta att stärka vår

relation med vår underbara hund. Det är en fantastisk känsla när "

poletten trillar ner " ( hos mig då vill jag understryka ) Kan varmt

rekommendera att gå denna kurs hos Martin och hans duktiga medarbetare

Emy, Jimmy och Helen, ni är guld värda. Nu satsar vi på fortsättningskurs.

Kram från Catrine, Fredrik & Charlie

 

 

 

Kan varmt rekommendera alla hundägare att gå denna kurs! Det är helt klart

en investering i relationen med hunden, dessutom mycket intressant och

roligt (även tufft och jobbigt emellanåt). Mycket engagerade ledare som

vet vad de gör. Vi har lärt oss massor :) Varmt tack från Maria, Daniel

och Chili

 

 

 

Hejsan.Jag är djupt imponerad av hur du Martin o de andra instruktörerna kan

delge konstruktiv kritik utan att " tycka ner" vare sig hundförare eller

hund. Er analys är vad gäller mig, mitt i prick! känner mig helt bekväm

i alla aspekter vid träningarna. Kan med uppriktighet rekommendera

denna kurs till alla hundägare. Det är så roligt att vara med!

Hälsar Barbro o Lizzy

 

 

 

Avslutning i går, onsdag. Denna utbildning var superbra!! Fantastiska instruktörer

som hade så mycket att delge. Inte minst Martin som "klär" in orden så

bra i sina beskrivningar och bjuder på sig själv, så förståelsen blir

enklare. Jag är väldigt nöjd och har haft jättekul!. Nu går vi från

klarhet till klarhet, TACK kram Kristina/Eskil

 

 

 

Hej och tack för igår! Det går löjligt bra!

Vi hade två oväntade besök igår och ingen av dem blev överfallen av en

rabiessmittad chihuahua!!! Vi blev så stolta över henne när vi båda kom

på att vi att vi nog skulle vara stolta över oss själva. Nu tänker vi

nöta in vårt nya beteende men känner oss redan taggade på att se vad vi

kan göra i mötet med andra utanför huset. Ber att få återkomma till dig

när vi är redo för den utmaningen. /Per & Helene

 

 

 

Hej Martin! Jag har inget negativt att säga om ditt Kursupplägg! Är så glad

att jag fick en plats för att gå Grundkursen för dig. Det har varit

roliga , nyttiga 9 Tisdags kvällar ! Vi ser framemot mycket för att få

gå Fortsättningskursen senare ! Vi ses då! Med vänlig hälsning,/Anna,

Walle! Vill även tacka Emy, Sara !

 

 

 

Elvis och vi är nöjda. Elvis är en kärleks ful, empatisk och intelligent

medlem i familjen men vi måste konstatera efter kursen att han även är

en vovve med sina referensramar. Det krävs ett betydlig steg för att

hävda och driva igenom att vi är flockledarna och bestämmer vilket krävs

för en harmonisk samvaro.

 

 

 

Hej Martin! Vi har bara gott att säga om dessa nio tisdagar hos er!! Vi har lärt oss

massor, både Nelson och vi, om relationer. Du har varit helt fantastisk

på att förmedla er filosofi både med humor och inlevelse. Du är grym

Martin! Att sedan ha flera ”hjälpinstuktörer” har skapat en mycket proffsig och

seriös miljö. Vi kommer att rekommendera er för fler hundägare!

Vi ses på fortsättningskursen! Sofia

 

 

Tack för att vi fick komma tillbaka och repetera delar av grundkursen. Xenia

gick ju i löp på slutet av grundkursen och var i sin egen värld då.

Nu går det rejält framåt och det känns riktigt bra. Jobbar vidare och ser fram emot fortsättningskursen.

Många jag möter i vardagen tycker hon är så duktig - kul!

Tack alla! Agneta och Xenia

 

 

Ett fantastiskt upplägg - vi kom till er med kaxige killen som skällde ut

allt o alla - vi åker hem efter sista gången med ödmjuk hund som

lyssnar. Hade ni sagt första gången att vi sista gången skulle gå nästan

hela timmen utan koppel o han följt mig fint, hade jag nog skrattat...

Dessutom gick vi till o från planen utan skällande Lugnare hemma,

ordning o reda på promenaderna och en lugnare hund i och med att vi är

tydliga ledare. Stort tack till Martin, Emy, Jimmy och Sara!

 

 

 

Martin & hans gäng!! Vilja underbara människor!! & vilken kunskap dom besitter,otroligt!

Jag & Buddy träffade Martin första gången genom en privatlektion. Sen

anmälde vi oss till grundkursen & det är nåt av det bästa jag gjort

för min & Buddys relation!! Nu är vi samspelta på ett helt annat sätt & Martin & gänget har

lärt mig hur jag ska ta hand om vår relation & göra så den blir så

bra som möjligt! Tyvärr blev det ingen fortsättningskurs för oss men jag vet att behöver

jag Martin i framtiden så ställer han upp!

1000 tummar upp till Hjerpes!!!!

 

 

Ett stort tack till er alla för en fantastisk kurs! Trots mycket svett och

nästan tårar, kom vi till slut ut på andra sidan och vardagen med

Snobben har blivit både roligare och mindre konfliktfylld! Vi ses på

fortsättningskusen! Glad sommar :) Hälsningar Anna, Rickard & Snobben

 

 

Så rolig och lärorik kursen har varit. Visst var det frustration i början

när Frida gjorde allt annat än vad jag ville men tack vare Martin o

gänget fick jag verktygen att kunna leda henne dit jag önskade. Nu är

det roligt att vara ute och gå med Frida. Hon går fint i koppel och

kommer när jag kallar om hon springer fritt. Ok, inte alltid men nästan

;) Tack för en bra kurs som jag verkligen kan rekommendera till alla som

vill sin hund det bästa. Ha det bra! Kram/Christa

 

 

 

Hej Martin. Goda nyheter. Utan att på något sätt ropa HEJ, så verkar en polett trillat

ner för Platon. Han är lyhörd och det räcker säga till honom alternativt

markera lätt med hans eget koppel i sidan (som igår) för att han helt

vänder och börjar hitta på andra saker. Har haft 3 möten idag, som

normalt skulle resulterat i en markant högre energigrad och han har bara

låtit bli. T.o.m. när Isaac har blivit 2 meter lång, så väljer Platon

att gå med mig. Jag vet inte om det är inbillning, men i morse klippte

de gräset här på allmänningarna och Platon är alltid på sin vakt när det

kommer maskiner eller stora fordon. Nu körde det tre olika

traktorklippare och han bryr sig över huvud taget inte. Även här på

tomten valde han att komma till mig istället för att gå fram till

staketet när det har kommit andra hundar ute på vägen. Detta också trots

att Isaac med stor spänning följt vad som hänt där ute.

Peter (The Pack Leader)

 

 

 

Hej Martin och dina medhjälpare! 

Tack för den trevligaste kurs jag varit med om! Alla ni som jobbar med

hundarna är engagerade och duktiga! Jag har lärt mig mycket och försöker

överföra det på Sam! Han har varit lite misstänksam och gillar inte

höga ljud från Martins mikrofon! Vi går fortsättningskurs och vill lära

mig mer! Vill gärna känna mer säkerhet och kunna släppa honom på säkra

platser! Kramar från Eva och Sam!

 

   

 

Hej! Tack för en trevlig kurs med er alla. Jag Zimba jobbar för fullt med Östen

blir nog bra med tiden.Vår mellan polis ska vi nog få rätsida på med

tiden. Bra med teorin efter.

Fortsättningen kursen får vi tacka nej till är inte rätt tid.Mycket i skolvärlden just nu.

Hoppas på en skön sommar.

Med vänlig hälsning Östen,Margaretha och Östen

 

 

Hej Martin och alla medhjälparna!

Avslutade grundkursen igår och är så otroligt tacksam för all hjälp, råd och

inspiration vi fått. Att med er hjälp ta över ledarrollen och bli mer

säker i kontakten har varit ovärderligt.

Jättetrevlig grupp med mycket diskussioner och skratt efteråt ;) Kommer att sakna onsdagskvällarna

Nu gäller det för mig att hålla detta vid liv, fortsätta träna och lära Eroz att inte "leka polis" närhelst han önskar!

Vi ses på fortsättningen// Birgitta, Ronny & Eroz

 

 

Martin!

Stort tack för allt du och dina medhjälpare lärt mej,Trolle tror

fortfarande att han bestämmer,men lär sig mer och mer att det inte går

att kollra bort mej. Vi tränar varje dag och ibland får jag onda ögat.

Ibland önskar jag att jag varit en bättre psykolog, bara att inse att

jag behöver lära mej mer, så vi kommer tillbaka. M.V.H. Inger

 

 

Hej Martin o alla underbara hjälptränare

Ni ska ha ett stort eloge för en lärorik kurs och ett härligt engagemang .

Jag har fått många tips o råd så att jag ska kunna bli en bra ledare för vår goding Max

Det har varit fantastiskt att se hur mycket ni kan om hundar.

Ser fram emot att få lära mer. För även om jag fått många fina råd är det

inte helt lätt att förmedla allt vad man menar till våra underbar

följeslagare. Så jag är väldigt glad att vi fått tillgång till Er hjälp

och lärodom om ett bra ledarskap

Men det behövs väldigt mycket träning o upprepning för det tar tid innan

man fattar allt som ni försöker förmedla till oss. Så vi sesGunnel

Härliga hälsningar Gunnel Roland Max

 

 

 

Hej Martin!

Stort tack för en givande kurs. Du vill ha förslag på vad ni kan göra bättre.

Jag har funderat men känner inte att jag saknade något.

Jag kände mig sedd och tycker att du har ett bra och trevligt gäng

instruktörer. Ni har tålamod med oss hundförare to be!! och det

uppskattar jag mycket. Det tar tid att hitta rätt och döda alla gamla

reflexer och sedan ser allt så lätt ut när ni gör det - men jag har

insett att det tar tid att se och ta till sig alla småsignaler som är så

viktiga i kontakten med hunden. Agneta och Xenia

 

 

 

Tack för jättebra kurser! Vi är så tacksamma för all hjälp. Och vi återkommer gärna snart!

// Carolina & Clint

 

 

 

Hej Martin

Jag vill tacka för en oerhört lärorik och kul grundkurs. Man var helt slut

efter kurskvällarna och insåg hur mycket det ligger på ledaren för att

få samspelet att fungera. Precis som det också är i arbetslivet.

Jag har tidigare gått på olika hundkurser som hela tiden har haft

inriktningen med klicker och godis i alla lägen. Många gånger undrade

man vad man gör när man inte har godiset med sig? Därför tilltalade

denna kursen mig. Inget godis och ingen klicker. Bara du och din hund.

Precis som du själv säger efter denna kursen, det är nu det börjar att

kunna etablera en god gemenskap och ett gott ledarskap med din hund och

man blir aldrig fullärd. Tack för en riktigt bra kurs och vi ser fram

emot fortsättningskursen. Med vänliga hälsningar Ronny & Buzz

Kursvärdering.

 

Hundledarskap.se Hjerpes Hundägarskola.se Martin Hjerpe.