Louise

Instruktör: Louise.


Jag har alltid älskat djur, framförallt hundar och hästar. Min första hund tjatade jag mig till när jag var 10 år, Golden Retrivern Ronja. Sen kom Eliza, en Jack Russel tik, när jag var 12 år och Flisa, ytterligare en Jack Russel, när jag var 14 år. Russlarna var med mig överallt! Vi tränade och tävlade agility för Eslövs Brukshundsklubb.


På somrarna fick jag vara med på Flygvapenhundsproven och jobbade som personal i basen, där hundarna bodde mellan proven. För att klara proven måste hundarna klara att bo uppbundna på varsin plats i skogen runt själva basen och bli hanterade av främmande människor dvs av bland annat mig. Där träffade jag många fina Schäfrar, Rottweilers och andra brukshundar.


När jag blev vuxen så skaffade jag mig min egen första hund Aslan, en Storpudelhane. Plötsligt fick jag lära mig pälsvård, borsta tovor, totta päls, inpackningar, hänga med hundfrisörer och åka på hundutställningar. En ny värld. Men det var kul och plötsligt ett år senare kom Missy, en Storpudeltik. Med Aslan och Missy har jag tränat agility på Lomma och Lödde hundklubb. Men mest är de älskade familjemedlemmar.

Genom bekanta på hundpromenaderna hemma i Bjärred fick jag höra mycket gott om Hjerpes Hundägarskola. Jag blev nyfiken och anmälde mig och Aslan. Sen gick jag även med Missy. Och ibland med båda hundarna samtidigt.


Några år senare flyttade nästa hund in i huset. Underbara Elling, en Dogue de Bordeaux hane. Tyvärr fick vi bara ett år tillsammans då Elling fick armbågsdysplasi i båda armbågslederna.


Efter Elling bestämde jag mig för att prova på nåt helt nytt, Dvärgpinscher. Och så kom lilla Lava, som har charmat oss alla! Vilken solstråle, busfrö och pussmaskin!


För mig är hundarna mina bästa vänner, trygghet och stöd i livet. Med många hundar blir det ofta lite vimsigt och kaos, men det är samtidigt så underbart att se samspelet mellan hundarna och deras olika personligheter.


Nånstans mellan alla kurser och hundar frågade Martin om jag ville bli instruktörselev. Jag fick fundera lite om orken räckte till utöver alla hundar, småbarn, man och jobb. Men jag trivs väldigt bra med Martin, hans filosofi, de andra instruktörerna, kursdeltagarna och alla fina hundar, vilket gör det värt varenda minut!

Min förhoppning är att kunna hjälpa till att skapa fungerande relationer mellan människor och hundar så att fler kan få njuta av livet med hund!